Opleidingen

Flierefluiters
Wanneer je begint bij Semper Crescendo, begin je meestal als leerling bij de Flierefluiters. Je leert hier de basis van het muziek maken! Meestal start je op blokfluit en kun je later overstappen op een ander instrument. Dit kan een HAFABRA (moeilijk woord voor Harmonie, Fanfare, Brassband) instrument zijn, maar ook een ander instrument zoals keyboard of gitaar. De keuze is dus reuze!

Stappenplan
Wanneer je een harmonie-instrument wil bespelen, volgt je het door Semper Crescendo ontwikkelde stappenplan. Dit stappenplan leidt jou op volgens de eisen van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekbonden (KNFM).

Naast de praktijklessen krijg je ook een aantal theorielessen. Voor zowel praktijk als theorie moet je een examen afleggen. Wanneer je beide examens hebt gehaald ben je geslaagd voor Stap 1 en mag je mee gaan spelen met de Semper Kids! Stap 2 bestaat ook uit een theorie- en praktijkexamen. Deze stap is ietsje moeilijker.

Officiële examens

In samenwerking met verenigingen uit de gemeente Steenbergen worden officiële examens georganiseerd. Om in het harmonieorkest mee te kunnen spelen moet je het A-examen gehaald hebben. Na het behalen van dit A-diploma kun je er voor kiezen om verder te gaan en de opvolgende diploma’s (B, C en D) te behalen. Voor elk behaald examen krijg je een officieel diploma van de muziekbond.